Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

obrazek20.jpg

 

Hlavně abychom byli zdraví,

úrazů už bylo dost

 

Jméno a příjmení?  Adéla Novotná

Klub?  TJ Sokol Maxičky

Disciplíny, kategorie?  SC1, CCW, SKJ1

 

Něco o tvých psech?

Momentálně mám rok a půl starou fenku ESP Sparrow (Terri x Gripen). Sezóna 2022 byla naše první, takže jsme hlavně pracovali na našem společném vztahu. Na to, že je poměrně drobná a oproti jiným ESP statnější, tak podává parádní výkony. Je strašně šikovná, všechno se ráda učí, rychle chápe a práce s ní je pro mě za odměnu.

Tvé začátky ve sportu psích spřežení?

Začala jsem cca před 5 lety s fenkou Jessy x labradora kterou jsem si vzala z útulku. V tu dobu jsem končila s rychlostní kanoistikou, kterou jsem dělala 8 let a v přípravě jsme měli právě běh, takže fyzicky jsem na tom byla dobře. Pořídila jsem Jessy postroj, sobě sedák a začali jsme spolu běhat canicross. Ač Jessy nebyla velký tahoun, moc nás to spolu bavilo a když mi před 2 lety zemřela, pořídila jsem si ESP.

Největší úspěchy ve sportu psích spřežení?

2022: MČR v Bělči - SC1W: 2. místo, Abertamy - SC1: 3. místo, dále pak třeba Jiříkovský canicross - 1. místo.

Proč se věnuješ právě sportu psích spřežení?

Mám ráda psy a běhání/běžkování. Nejvíc mě baví vzájemná spolupráce, kdy si se psem pomáháme navzájem.

Tvé cíle na nadcházející sezónu?

V sezóně 2023 bych se chtěla podívat i někam do zahraničí. Ať Evropa či svět. Chtěla bych se zaměřit více na svou techniku na koloběžce a pokud to bude možné, tak bychom se chtěli připravit na závody na běžkách. Hlavně abychom byli zdraví, úrazů už bylo dost. laugh

 

15. ledna 2023