Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

obrazek45.jpg

 

Každý z nich má v mém srdci

své místo

 

Jmenuji se Katarína Fábryová a pocházím z hlavního města Slovenska - Bratislavy. Přesto mě to vždy táhlo do hor, a ne po nákupních centrech, to nikdy nebylo pro mě, je to nuda.

Mám ráda výzvy a plemeno Sibiřský Husky byla pro mě velká výzva a zároveň i touha takového pejska jednou mít. Toto plemeno mi učarovalo už v dětství, ale splnila jsem si svůj sen až pomalu ve 30 letech svého života. Brala jsem to velmi zodpovědně a chtěla jsem své fence Chantal dát všechno, co k Huskymu patří, a to je zima, saně. Ona znamenala pro mě hodně, protože mě naučila žít samostatně a žít podle sebe. Odešla jsem z města do hor.

Mushing jako takový jsem viděla poprvé na Donovalech. Jako fanoušek tohoto plemene jsem se šla na něj podívat a doslova mi tento sport učaroval. S mojí první fenkou jsem si tento sen splnila, ale nebyla to procházka růžovou zahradou. Jí se běhat nechtělo, ale přesto jsme spolu absolvovali hodně závodů a získávali zkušenosti.

Postupem času jsem si koupila druhého pejska, Simonka. To byla a pořád je láska jako z filmu. Ten pes by udělal pro mě všechno. Spolu jsme cestovali i se Chantal vlakem za dobrodružstvím, byla to paráda. Volnost a zároveň velká očekávání.

Později jsem si založila chovnou stanici a vždy jsem si z každého vrhu nechala štěňátka. Potom k nám přišel Orsonko, z Ruska, a to je tedy opravdu pes, který má páru. Silný pes, skvělý zadák.

Nyní jich máme osm. Každý z nich má v mém srdci své místo. O každém umím říct něco, znám je jako svou dlaň. Jsou to úžasná stvoření se svojí povahou, která mě umí vždy pobavit, ale i naštvat. Jsou to prostě Husky.

Ve sportu mushing jsem velmi krátce nato, abych řekla o sobě, že jsem už Musher. Nerada se chlubím výhrami, není to moje silná stránka. Psi nedriluji, prostě to dělám, protože to zbožňuji. Je to něco, co neumím popsat. I teď mám husí kůži, když myslím na to, jak naši psi běží, je krásná třeskutá zima, všechno se třpytí, necítím ruce a nohy a jedeme dál. Je to stále dobrodružství. Trénujeme v Pieninách, u nás v lese v kopcích. Je to tady krásná divočina.

Kvůli tomuto všemu jsem opustila svůj komfort, zavřela, jak se říká, dveře a šla si za svým snem. Nic není jednoduché a nic není jen tak. Za vším je tvrdá dřina, kterou mi vracejí naše Hafinky. Simon, Orson, Dee Dee, Dragon, Enzo, Daki, Benitka, Bailey a Chantalka, která se na nás s Alankem dívají už z nebe, mi dávají neskutečnou pozitivitu do života.

Mushing je pro mě krásné propojení člověka a psa s přírodou. Do budoucna bychom chtěli zkusit i jiné závody v zahraničí, ale všechno má svůj čas. Závodit chceme, ale "zdravě".

Nevím, co bych ještě o sobě napsala. Mám ráda sporty, hlavně plavání. Mám ráda lidi, kteří jsou naladěni na stejnou notu jako já. Jsem ve znamení Býka, jsem výbušná, takže mě není dobré naštvat. laugh

Závodím za náš sportovní klub Mushing Slovakia.

Motto: Mějme se všichni rádi.

Čaute.

 

10. července 2022