Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

obrazek1.jpg

 

Já jsem vlastně takový věčný začátečník,

který se neustále drápe zpět

 

Jméno a příjmení?  Lenka Klárová

Klub?  Musher club Český ráj

 

Disciplíny?  Kolo, koloběžka, běh, seznamuji se se sáňkama smiley

Něco o tvých psech?

Tak něco k mojí jedničce smiley

Moby je zvířátko po naší Trině. Vůbec to nebyla láska na první pohled, ale vlastně to tak vyšlo a asi to tak mělo být, protože jsme se v sobě neskutečně našli. Já se snažím ho nebrzdit a on se naopak naučil mě na tom kole vnímat smiley Je to pes, co je pořád u mě, i když ostatní už si zevlí někde v pohodlí. Naplňuje nás společný čas, společné tréninky a já doufám, že takových okamžiků budeme mít možnost spolu strávit co nejvíce.

Tvé začátky ve sportu psích spřežení (co tě motivovalo)?

Začalo to se Skippym, kříženec teriéra s vlastní tvrdou palicí, který potřeboval unavit a nedal se pustit jen tak na vyběhání bez vodítka smiley Pak už to šlo samo, další a další psi ...

Největší úspěchy ve sportu psích spřežení?

Já jsem vlastně takový věčný začátečník, který se neustále drápe zpět. Těhotenství a nějaké ty zdravotní komplikace směřovaly k tomu, že se pořád vracím na začátek. Takže to, že jezdím výsledky, kdy se držím někde na chvostu těch našich jedniček a šlapu jim na paty třeba jen vteřinami, je pro mě velký úspěch.

Proč se věnuješ právě sportu psích spřežení?

Sport jsem si vybrala, protože je v tom skloubeno více mých koníčků, sport a psi.

Co se ti na něm nelíbí?

Doslova mi vadí ty letecké tratě, které jsou teď velmi časté, a i když si vážím nelehké práce pořadatelů, tak tohle může být opravdu čím dál větší problém.

Co ti tento sport dává a co ti bere?

Obrovsky mě mrzí, že se mu nemůžu věnovat, tak jak bych chtěla, ale nemůžu být všude, tedy opět čas ...

Tvé cíle na nadcházející sezónu?

Užít si sezónu, jak to jen půjde, ideálně v plné sestavě rodiny. S Mobym nabrat zase další zkušenosti a třeba se nám i něco povede smiley

 

13. června 2022