Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

obrazek29.jpg

 

No risk, no story...

 

Jméno a příjmení?

Michelle Matochová

Klub?

Mushing team Ostrava

(od roku 2021)

Disciplíny?

BKJ, SC1, CC, OCRC

 

Něco o tvých psech?

Aktuálně mám čtyřčlennou smečku - dvě borderky, jednoho německého ohaře a štěně evropského saňového psa. Se všemi psy se věnuji v podstatě všemu. Když už někam jedu 400 km, tak přeci nebudu startovat jen jednou pro svých 15 minut slávy. laugh Ale všichni víme, že přeci jen border kolie ohařovi nesahá ani po packy. Teda aspoň ne ty moje. laughcrying Tak jsou borderky spíš do počtu. Ale jsou i tak úžasné a jdou do toho srdcem.

Tvé začátky ve sportu psích spřežení?

K závodům mě přivedla kolegyně z práce, která běžela Hard Dog Race. Vždy se mi líbily překážkové závody, ale nikdy jsem neměla motivaci se takových závodů zúčastnit, i když jsem věděla, že na to mám „natrénováno“ z fitka. Teprve se psem se to pro mě stalo zajímavé. Neuvěřitelně se mi líbila ta souhra, tak jsem si řekla „proč ne, kdyžtak tam umřeme?“

Můj první závod byl Czech Dog Run. Skončili jsme na 4. místě, od prvního místa nás dělilo 10 sekund a já si trhala vlasy na hlavě, jelikož jsem do cíle doběhla nezadýchaná. Neměla jsem zkušenosti a nedokázala jsem si rozvrhnout síly. wink Bylo to fakt těsné. To mě motivovalo k tomu se hecnout a začít makat.

Díky klubu, do kterého jsem se přidala, se nám začal otevírat úplně nový svět. Svět mushingu... kolo, koloběžka, běh.

Mojí největší motivací jsou samotní závodníci. Jsou to přátelé, se kterými si vždy pokecáme večer před závodem, soutěživostí na trati bychom se zašlapali do země, ale po doběhu jsme zase jedna velká parta těch správných lidí.

Předchozí sportovní kariéra?

Před mushingem jsem se aktivně věnovala jezdectví na závodní úrovni, a to jak drezurnímu ježdění, tak i parkurovému a věnuji se tomu stále, ale už ne na takové úrovni jak kdysi. Ono, pokud chce člověk dělat něco kvalitně, tak nejde sedět jedním zadkem na dvou místech naráz.

Proč se věnuješ právě sportu psích spřežení?

Psům jsem se začala věnovat hlavně proto, že mě to baví a chtěla jsem, aby i psi měli svoji aktivitu. Proto se to pro mě stalo prioritou. Tento sport mě naplňuje adrenalinem a zároveň si při něm krásně vyčistím hlavu. Je to super aktivita pro udržení kondice psů a nějaké to jejich osobní vybití.

Největší úspěchy ve sportu psích spřežení?

Všechny úspěchy jsou pro mě velké.

Tvé cíle na nadcházející sezónu?

Mým cílem je letos nebo příští rok se kvalifikovat na MS nebo ME v scooteru s jedním psem nebo v bikejöringu. A jednou mistrovství světa nebo Evropy třeba i vyhrát. Vím, mám „malý“ cíl, ale bez cílů není motivace. A taky se chci zúčastnit MČR ohařů a „urvat“ tam bednu. laughsurprise

Tvé motto?  No risk, no story... a podle toho taky žiji.

 

21. června 2023