Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

obrazek66.jpg

 

S Dášou jsme se v tom našly.

Mě baví běhání, ji baví tahání

 

Jméno a příjmení?  Viktoria Gofman

Klub?  Vlajem za psem

Disciplína?  Canicross

 

Něco o Dáše?

Pejska mám (zatím) jen jednoho, fenu belgického ovčáka malinois Dášu (Dasch Murat). Staráme se o ni s manželem, je to naše parťačka, která před třemi lety změnila náš život. Dáša je velmi pracovitá a ráda sportuje. Miluje běh, agility a ze všeho nejvíc obrany a poslušnost.

Tvé začátky ve sportu psích spřežení (kdo tě ke sportu psích spřežení přivedl, co tě motivovalo)?

O mushingu jsem toho moc nevěděla, ale zamilovala jsem si od pohledu canicross a když jsme si pořizovali psa, bylo jasné, že to budeme chtít zkusit. Nějaké základní věci jsem se učila přes internet a taky jsem si přečetla knížku Běhej se psem od Šimona Cipro. Následně jsme se přidaly na pár společných tréninků s Evou Kubelkovou a už jsme frčeli. smiley Naší největší motivací bylo a stále je společné trávení času a zlepšování se s každým tréninkem.

Předchozí sportovní kariéra (tvé dřívější sportovní aktivity)?

Jako dítě jsem se spíš věnovala hudbě. Sportovat jsem začala až kolem 23. roku, postupně jsem se rozběhala od 1 km k ultramaratonům.

Největší úspěchy ve sportu psích spřežení?

Za náš největší úspěch považuji letošní umístění na FMBB mistrovství světa belgických ovčáků v disciplíně canicross, obsadily jsme 3. místo.

Proč se věnuješ právě sportu psích spřežení?

S Dášou jsme se v tom našly. Mě baví běhání, ji baví tahání.

Co ti tento sport dává a co ti bere?

Dává mi spoustu nových přátelství a zážitků. Nepřišla jsem na to, co mi bere, snad jen občas nějaký ten nehet na nozelaugh

Jak často a jak moc trénuješ?

Trénuju skoro každý den, 5-6 krát týdně běh, pak 1-2 krát nějaké posilovací cvičení nebo jógu. Dáša se mnou běhá na volno a před závodní sezónou trénuje v tahu tak 2 krát týdně. Taky každý závod je pro nás trénink, ze závodů se většinou naučíme nejvíce.

Tvé cíle na nadcházející sezónu?

Nejsem člověk, který by získával motivaci ze stanovení si cílů. Baví mě trénink, posouvání vlastních limitů, a když pak něco z toho předvedeme během závodu, tak mám o to větší radost a příjemné překvapení.

Na co se nejvíc těšíš po závodě a co si dáš dobrého?

Moji největší odměnou je pořádně vychlazené pivo. Doufám, že si to nepřečte můj běžecký trenérlaugh

Tvůj největší sportovní sen?

Moc bych si přála zaběhnout Trophée des Montagnes.

Co nikdy nedokážeš? Čeho nikdy nedosáhneš?

Já jsem přesně ten typ člověka, který o všem pochybuje. Kdysi jsem myslela, že nedokážu běžet pod 5 min/km, pak, že pod 4 min/km. Kdo ví, co přinese další sezóna a co dalšího nedokážemelaugh

 

21. června 2022